TechnoBlog - TechnoCon Okos Otthonok

TechnoCon
Okos Otthonok
Innovatív megoldások szakértőktől
Tartalomhoz ugrás

Felújítás, korszerűsítés idején

TechnoCon Okos Otthonok
Nem győzzük hangsúlyozni, hogy ma már bontás és rombolás nélkül is képesek vagyunk Okos Otthon rendszert telepíteni az Ön otthonába. Ez azért is fontos, mert csak manapság kezdtek megjelenni az új építésű lakások terveiben az intelligens otthon előkészítések. Ennek ellenére van néhány tippünk, amit korszerűsítés vagy felújítás esetén megfontolandónak tartunk.

 
 
Villamos hálózat korszerűsítése
 
Ha elavult elektromos hálózatunkat akarjuk felújítani, javasoljuk, hogy a süllyesztett szerelvény dobozokból válasszunk az átlagosnál 1 mérettel mélyebbet (pl. 60mm).  Ebben az esetben kényelmesebben szerelhetővé válnak a kapcsolók mögé elhelyezett eszközeink, amelyek tápellátása a 0 vezetékről történik, ezért ezt feltétlen húzzuk ki a kapcsolók mögé.

 
Árnyékolás létesítése, vagy korszerűsítése
 
Ha elektromos redőny, zsaluzia vagy függönymozgató telepítését tervezzük, akkor válasszuk az egyszerűbb és kedvezőbb áru, vezérlő elektronika nélküli, általában falikapcsolós kivitelt.  Ez tökéletesen meg fog felelni az Okos Otthon rendszernek. Sőt! A redőnyösök által favorizált, drágább rádióvezérlésű (távirányítós) kivitelű modelleket később nehezebb rendszerbe illeszteni, sőt általában nem kompatibilisek az okos otthon rendszerekkel.

 
Fűtés korszerűsítés
 
A programozható termosztátokkal viszonylag jól tudjuk igazítani fűtésünket a napi rutinunkhoz. Mégis, ha ennél többet szeretne, akkor okos termosztátra, vagy szobánkénti vezérlés esetén termosztátokra lesz szüksége. A kompatibilitás miatt kérje díjmentesen tanácsunkat! A zónánkénti szabályozáshoz szereljen fel motoros zónaszelepeket. Fenti kiépítésben a teljes fűtésvezérlést az Okos Otthon rendszer fogja átvenni, amivel elérhetjük az igényeinknek és a pénztárcánknak legmegfelelőbb klímaviszonyokat.  
Fentiek alternatívája lehet a radiátoronkénti vezérlés, amikor semmi más dolga nincs, csak jelenlegi radiátorszelepeket lecserélni okos szelepinkre, melyek egyrészt eltárolják az előre beprogramozott értékeket, valamint mérik a szobában lévő hőmérsékletet.  A radiátorszelepek fentiek figyelembevételével automatikusan állítják be az átfolyó meleg vizet.RÓLUNK

A TechnoCon a Conmedia Kft. technológia üzletága. Fő tevékenységünk Okos Otthonok tervezése, kivitelezése., valamint IT szolgáltatások nyújtása.
Csapatunk szakképzett kollégái  gyenge.- és erősáramú, továbbá Informatikai végzettséggel rendelkeznek.
ELÉRHETŐSÉGEK

H-8000 Székesfehérvár,
Honvéd u. 1. 2/212 (SZÉPHŐ Irodaház)
E-mail: info@technocon.hu
Telefon:
+36 70 319 3625; +36 30 915 6567
TechnoCon
AZ INNOVATÍV TECHNOLÓGIÁK SZAKÉRTŐJE
Copyright © 2019 Conmedia Kft.
FIBARO bemutatja: Home Center3
A FIBARO a 2020 CES kiállításon Las Vegasban bemutatta a legfejlettebb okosotthon gateway eszközt a Home Center 3 központot.
Közzétette TechnoCon - 16/1/2020
Akik a parancsokat végrehajtják - Beavatkozók (Aktorok)
Sorozatunk 3. részében a beavatkozókról, az úgynevezett aktorokról (digitálisan vezérelt beavatkozó elem) lesz szó, melyek okos otthonunk részeként a központi egység által küldött utasításoknak a végrehajtásáért felel.
Közzétette TechnoCon - 3/11/2019
CIKKEK - BLOG
Vissza a tartalomhoz