TechnoBlog - TechnoCon Okos Otthonok

TechnoCon
Okos Otthonok
Innovatív megoldások szakértőktől
Tartalomhoz ugrás

FIBARO bemutatja: Home Center3

TechnoCon Okos Otthonok
Közzétette itt okos technológiák ·
Tags: #HC3;#HomeCenter3;#Fibaro;#ZigBee;Zwave;
A FIBARO a 2020 CES kiállításon Las Vegasban bemutatta a legfejlettebb okosotthon gateway eszközt a Home Center 3 központot.
 
A központi egység az intelligens otthon rendszerünkben mindenek az agya, ahogy a neve is mutatja okos otthonunk központi eleme. Ő biztosítja, hogy automatizált otthonunk minden eszköze (szenzor, aktor, stb.) úgy működjön, ahogy mi akarjuk.
 
Hamarosan a Technocon kínálatában is elérhetővé válik a FIBARO legújabb központi egysége a Home Center 3, ami jelenleg a legerősebb a piacon.
 
Gyorsabb, biztonságosabb és még teljesebb, mint elődei. Mostantól nem csak Z-wave protokollon képes kommunikálni, hanem a legnépszerűbbeken is, beleértve a Nice, a ZigBee és a Wi-Fi protokollokat. A teljes körű Home Center 3 ereje hatékonyságában és kiváló minőségű összetevőiben rejlik.

Egy eszköz, ami mindent kezel
 
A Home Center 3 egy olyan okosotthon központ, ami a FIBARO eszközöket kezel, továbbá Z-Wave protokollon működő hardverekkel és még 100 Nice eszközzel is kompatibilis. Ha ez még nem elég, ez az eszköz ZigBee protokollra is készen áll, így a felhasználók a ZigBee szabványt használó eszközöket is intergálhatják. A nagy teljesítményű alkatrészeket és chipeket arra tervezték, hogy az új funkciókat lehetővé tevő szoftver frissítések ne okozzanak gondot. Az ethernet port és Wi-Fi a központi egység számára a hálózati kapcsolatok sokszínűségét és szélesebb skáláját biztosítja, mint valaha, így a ház körül bárhova el lehet helyezni. Mostantól az okosotthon piac legfejlettebb központi egységről beszélünk, ami lehetővé teszi további szolgáltatás fejlszetését. A Home Center 3 fordulópont az egész okosotthon környezet számára.


A gazdag belső tér nem elég
 
A teljes piac ismerete révén a Home Center 3 központi egységet úgy alakították ki, hogy kérdés nélkül a legjobb esztétikai élményt nyújtsa. Itt nem csak a megjelenésről van szó, hanem az érzésről is. Elegáns megjelenése a megfelelő színek kiválasztásának, a fekete és rézvörös szín harmóniájának eredménye. A burkolathoz lágy tapintású technológiával van kezelve, amelynek felületén nem maradnak meg az ujjlenyomatok sem. Ez a finom kialakítás lehetővé teszi, hogy a készülék szó szerint elhelyezhető legyen bárhol, hiszen nem zavarja a környezetet, nem lóg ki. Így bármilyen más eszköz mellett helyet tud foglalni, bármilyen belső térbe beleillik.

10 éves okosotthon tapasztalat
 
Új eszközök fejlesztése sokat jelent a FIBARO számára - a felhasználói tapasztalatok lehetővé teszik, hogy olyan funkciókat hozzunk létre, amelyekre manapság az ügyfeleknek valóban szüksége van. A legújabb központi egységet a 10 éves piaci tapasztalatunk alapján fejlesztettük ki figyelembe véve a felhasználók, okosotthon telepítők és üzletfejlesztők javaslatait világszerte. A végeredmény egyértelmű, az eszköz beépített antennákkal rendelkezik, amelyek segítségével optimálisan kiterjeszthető a hatótávolság, nem igényel vezetékes kapcsolatot a routerrel - a Wi-Fi megkönnyíti ezt is. Az intuitív rendszerbeállítási varázsló segíti a felhasználót az első lépésekben, a telepítők számára pedig a fejlesztési folyamatokat teszi könnyebbé, és úgy van beállítva, hogy lehetőséget biztosít további igazán hasznos funkciók beállítására.
 
Csakúgy, mint minden egyes FIBARO eszköz, a vadonatúj Home Center 3-nak is helyt kell állnia az intenzív fejlesztések mezején, alkalmasnak kell lenni a folyamatos fejlesztések befogadására, az elektronikai eszközök és a felhasználóktól érkező folyamatosan növekvő igény kezelésére. Ezek azok a pontok, amik lehetővé teszik, hogy ez a központi egység hosszú távon sikeresen tudja venni az ipar változása okozta akadályokat. Ez az elgondolás hozzájárul az ügyfeleknél felmerülő problémák csökkentéséhez és az ökológiai lábnyomot is minimalizálja. A neves gyártók által piacra dobott számos intelligens eszközhöz hasonlóan, a FIBARO szabványosított frissítésekkel támogatja a Home Center 3 felhasználóit, amelyek relevanciát és kompatibilitást biztosítanak a rendszerbe történő új integrációkhoz, úgyanúgy kiküszöbölik az alacsony minőségű eszközökben bekövetkező meghibásodásokat, mint a hardver öregedése során az eszköz cseréjével végződő eseteket.Biztonság és stabilitás
 

Az okos otthon biztonsága és stabilitása mindig a legfontosabb kérdés volt a FIBARO számára. Ezért a vállalat együttműködik a világ vezető biztonsági szakértőivel, mint például a Kaspersky-val, hogy első osztályú védelmet nyújtson az okos otthonokra irányuló növekvő hackelési esetek ellen. A titkosított adatátvitel a helyi és a külső, kifelé irányuló kapcsolatok védelmének első pontja. Az kiváló minőségű összetevők használatával a készülék képes internet- és cloud hozzáférés nélkül is működni, és a kulcsfontosságú funkciókat ellátni a házban. Ezért nincs kockázata annak, hogy a riasztó rendszer kikapcsolásra kerüljön, ha nincs internetkapcsolat, vagy csak a szolgáltató néhány karbantartási munkát végez. A biztonságot fokozza az eszköz és a Cloud (felhő-alapú) kettős rendszermentése, a rendszer állapotát figyelő daemon, valamint egy négymagos processzor vagy 2 GB memória biztosítja. Ha összehasonlítjuk a piacon lévő más eszközökkel, ez az okosotthon központi egység lényegesen gyorsabb, és több feladatot is képes elvégezni egy pillanat alatt. Az egész fejlesztési folyamat során a tökéletes hardver és szoftver szinergia volt a fő cél. Az összetevők kiterjedt tesztelése és a nagy teljesítményű szoftver lehetővé teszi számunkra, hogy példátlan eredményeket érjünk el gyorsaságot figyelembe véve, miközben a rendszer stabilitását és kiszámíthatóságát megőriztük.
A Home Center 3 megkapta a VDE, az elektromos eszközök biztonságát garantáló független kutatócsoport tanúsítását: CB tanúsítvány és EU-típusú vizsgálati tanúsítvány.


Jóváhagyva: kezdőknek és szakértőknek is
 
A központi egység beállítási folyamata értelemszerű és intuitív, amely lépésről lépésre végigvezeti a felhasználót a rendszer telepítésében. A telepítővarázsló magában foglalja az automatizálás alapvető paramétereit és számtalan hasznos funkciót, amelyek megoldják a felhasználók legégetőbb igényeit (automatizálási jelenetek). Ez a legegyszerűbb mód a FIBARO okosotthon létrehozására, beállítására. A tapasztalt felhasználók és szakértők értékelni fogják a kulcsfontosságú funkciók elérhető hadát, amelyek létrehozásában a FIBARO szakértők az általuk megosztott korábbi tapasztalatokat vették figyelembe, ideértve az automatizálás testreszabási lehetőségét olyan eszközökkel, mint például blokk jelenetek, LUA események vagy a Quick App-ok. A határ csak a csillagos ég lehet, amikor ilyen széleskörű lehetőségeket biztos egy okosotthon rendszer.
 
Az új eszköz, a FIBARO Home Center 3 debütálása egybeesik a vállalat 10. évfordulójával. Az alkalom kiváló egy ilyen korszerű, fejlett eszköz bevezetésére. Forradalmi hardver képességek UX (felhasználói élmény) tervezési folyamattal - ez mind egy eszközön belül. Az eszközt a FIBARO felhasználókkal és telepítőkkel szoros együttműködésben hozták létre, reagálva igényeikre, így lehetőséget biztosítva egy olyan okosotthon rendszer létrehozására, amire mindig is vágytak és a jövő technológiáira való felkészültséget teremtve. Nagy figyelmet fordítottak az intuitív és egyszerű BUI felületre, amely 10 nyelven elérhető, (például lengyel, angol, német, francia, orosz, spanyol vagy olasz nyelven,) amelyet a FIBARO rendszer telepítők szerte a világon hasznosnak fognak találni.RÓLUNK

A TechnoCon a Conmedia Kft. technológia üzletága. Fő tevékenységünk Okos Otthonok tervezése, kivitelezése., valamint IT szolgáltatások nyújtása.
Csapatunk szakképzett kollégái  gyenge.- és erősáramú, továbbá Informatikai végzettséggel rendelkeznek.
ELÉRHETŐSÉGEK

H-8000 Székesfehérvár,
Honvéd u. 1. 2/212 (SZÉPHŐ Irodaház)
E-mail: info@technocon.hu
Telefon:
+36 70 319 3625; +36 30 915 6567
TechnoCon
AZ INNOVATÍV TECHNOLÓGIÁK SZAKÉRTŐJE
Copyright © 2019 Conmedia Kft.
FIBARO bemutatja: Home Center3
A FIBARO a 2020 CES kiállításon Las Vegasban bemutatta a legfejlettebb okosotthon gateway eszközt a Home Center 3 központot.
Közzétette TechnoCon - 16/1/2020
Akik a parancsokat végrehajtják - Beavatkozók (Aktorok)
Sorozatunk 3. részében a beavatkozókról, az úgynevezett aktorokról (digitálisan vezérelt beavatkozó elem) lesz szó, melyek okos otthonunk részeként a központi egység által küldött utasításoknak a végrehajtásáért felel.
Közzétette TechnoCon - 3/11/2019
CIKKEK - BLOG
Vissza a tartalomhoz