TechnoBlog - TechnoCon Okos Otthonok

TechnoCon
Okos Otthonok
Innovatív megoldások szakértőktől
Tartalomhoz ugrás

Kerti partira hanglva 2. rész

TechnoCon Okos Otthonok
Közzétette itt okos otthon ·
Tags: #okoskert#kertiparti;#árnyékolásvezérlés;#kertfelügyelet;#medencefelügyelet
Előző cikkünkben már elkezdtünk foglalkozni a nyakunkon lévő kerti partikhoz kapcsolódó intelligens funkciókkal. Most ezzel folytatjuk, majd a végén egy kitalált parti szituációt is írunk példaként.

Időjárás függő árnyékolás vezérlés

 
A nagy nyári melegben jól jönnek az árnyékolók. Okos otthonunk képes a nap beesési szögének változásához mérten üzemeltetni, vagy bizonyos szélerősség felett, vagy eső esetén biztonsági okokból behúzni azokat.

 Okos kert felügyelet

 
Főleg abban az esetben, ha nagyobb kertünk van, akár rejtett szegletekkel, ez magába hordozhatja az illetéktelen behatolás kockázatát. Az ilyen kockázatosabb kertrészek okos otthon vezérelt kamerákkal felszerelve, és integrálva a riasztórendszerünkhöz nagyban növelik a biztonságérzetét, a behatolásról akkor is értesülünk, ha nem tartózkodunk otthon.
 
 


Medence felügyelet

 
Mivel ad többet egy okos otthon, ha medencénk van? A rendszer folyamatosan figyeli a levegő és a víz hőmérsékletét. Ezekből az információkból úgy állítja be a medence fűtését, hogy bármilyen időjárási körülmények között, és bármilyen napszakban a legkellemesebb érzéssel ajándékozza meg használóját.És indulhat a kerti parti!
 
Ön egyetlen gombnyomással parti üzemmódra állítja otthonát. Nézzünk pár példát mi is történhet ilyenkor.
 
A kertkapcsolatos nagyszoba ajtó kitárul, a klima ebben a helyiségben automatikusan kikapcsol. A terasz árnyékolója a megfelelő mértékben kitekeredik, és amíg a nap oda süt így is marad, majd alkonyatkor feltekeredik. Ha a kinti hőmérséklet meghaladja a 28 fokot, a kerti párásító ventillátorok beindulnak. Az öntöző rendszer kikapcsolt állapotba állítja magát, a kerti hangszórók bekapcsolnak. Közeledik az este, a kerti világítások parti üzemmódba kapcsolódnak. (A teraszon bekapcsolnak a lámpák és az elektromos szúnyogriasztók, a kertben változtatják magukat a hangulatfények.) Bekapcsol a medence világítás, ahogy hűl a levegő hőmérséklete a víz fűtése kellemes esti hőfokra állítja azt. Önnek mi jut még az eszébe? Ossza meg velünk!
RÓLUNK

A TechnoCon a Conmedia Kft. technológia üzletága. Fő tevékenységünk Okos Otthonok tervezése, kivitelezése., valamint IT szolgáltatások nyújtása.
Csapatunk szakképzett kollégái  gyenge.- és erősáramú, továbbá Informatikai végzettséggel rendelkeznek.
ELÉRHETŐSÉGEK

H-8000 Székesfehérvár,
Honvéd u. 1. 2/212 (SZÉPHŐ Irodaház)
E-mail: info@technocon.hu
Telefon:
+36 70 319 3625; +36 30 915 6567
TechnoCon
AZ INNOVATÍV TECHNOLÓGIÁK SZAKÉRTŐJE
Copyright © 2019 Conmedia Kft.
FIBARO bemutatja: Home Center3
A FIBARO a 2020 CES kiállításon Las Vegasban bemutatta a legfejlettebb okosotthon gateway eszközt a Home Center 3 központot.
Közzétette TechnoCon - 16/1/2020
Akik a parancsokat végrehajtják - Beavatkozók (Aktorok)
Sorozatunk 3. részében a beavatkozókról, az úgynevezett aktorokról (digitálisan vezérelt beavatkozó elem) lesz szó, melyek okos otthonunk részeként a központi egység által küldött utasításoknak a végrehajtásáért felel.
Közzétette TechnoCon - 3/11/2019
CIKKEK - BLOG
Vissza a tartalomhoz