TechnoBlog - TechnoCon Okos Otthonok

TechnoCon
Okos Otthonok
Innovatív megoldások szakértőktől
Tartalomhoz ugrás

Kerti partira hangolva 1. rész

TechnoCon Okos Otthonok
Közeledik a kerti partik időszaka, a hosszúra nyúl tél után mindenki vágyik a szabadba. Ezért úgy gondoltuk, hogy segítenünk még hangulatosabbá és kényelmesebbé tenni a szabadtéri összejöveteleket néhány ötlettel, természetesen az intelligens otthon adta lehetőségek kihasználásával.
 
Először néhány funkción keresztül azt tekintjük át, hogy kültéren miben is állhat szolgálatára Okos Otthona, majd a következő bejegyzésünkbe folytatjuk ezt a listát, és tippeket is adunk hogy eszközeit összehangolva különlegessé varázsolhassa az alkalmat.


Időjárás figyelő, és vízigény szerinti öntöző rendszer:

Ha Okos Otthon rendszerünket egy időjárásjelző állomással egészítjük ki, akkor eső, páratartalom és hőmérséklet függvényében tudjuk vezérelni az öntözőrendszerünket. Ezen túlmenően meghatározhatjuk a napszakot, amikor a művelet megtörténjen. Jó példa erre, hogy a gyep öntözést általában esti órákra időzítjük, de ha délelőtt esett az eső, az intelligens otthonunk ezt megjegyezte, és ha a csapadék mennyisége megfelelő volt, akkor a rendszer nem indul el.  
 
Ha kertünk virágágyásait talajnedvesség érzékelővel látjuk el, a rendszerünk folyamatosan monitorozza a föld nedvesség tartalmát, és ettől teszi függővé, hogy az előre beállított öntözési ciklus elindul-e. Így elkerülhető a növények túlöntözése, és a felesleg vízfogyasztás.
 

Időzített fűnyírás

Ma már egy integrált automata fűnyíró könnyen elérhető. Egy ilyen eszközt rendszerünkbe illesztve, programozhatjuk a fűnyírás időpontját. Például teljesüljön az a feltétel, hogy nem tartózkodunk otthon és a fű nem vizes. Erről víz- vagy nedvesség érzékelőnk és okos otthonunk valamelyik távozást detektáló eszköze ad tájékoztatást a rendszernek. A rendszer biztosítja, hogy az Ön gyepe mindig a legszebb állapotban legyen, és Ön hátradőlve a madárcsicsergést hallgathatja a fűnyíró zaja helyett.

 
Intelligens világítás a kertben

Egy okos otthon rendszer érzékeli, hogy mikor van szüksége világításra a kertben. Alkonyat után kapcsol csak be, és éppen abban az üzemmódban, ahogyan Ön azt előre beállította. A rendszer képes ugyanis előre programozott jelenetek eltárolása, így ön egy gombnyomással tudja parti üzemmódra állítani az összes eszközét. De gondoskodhat arról is, ha Ön a kertben sétálgat, akkor a kerti világítás kövesse az útját.
Természetesen a kerti világítás automatizálásával a biztonságot is növelheti, ha Ön hosszabb ideig nem tartózkodik az ingatlanában. Ezt hívjuk jelenlét szimulációnak, amikor természetesen a belső világítási köröket is vezérelve használjuk.
 

Folytatjuk….RÓLUNK

A TechnoCon a Conmedia Kft. technológia üzletága. Fő tevékenységünk Okos Otthonok tervezése, kivitelezése., valamint IT szolgáltatások nyújtása.
Csapatunk szakképzett kollégái  gyenge.- és erősáramú, továbbá Informatikai végzettséggel rendelkeznek.
ELÉRHETŐSÉGEK

H-8000 Székesfehérvár,
Honvéd u. 1. 2/212 (SZÉPHŐ Irodaház)
E-mail: info@technocon.hu
Telefon:
+36 70 319 3625; +36 30 915 6567
TechnoCon
AZ INNOVATÍV TECHNOLÓGIÁK SZAKÉRTŐJE
Copyright © 2019 Conmedia Kft.
FIBARO bemutatja: Home Center3
A FIBARO a 2020 CES kiállításon Las Vegasban bemutatta a legfejlettebb okosotthon gateway eszközt a Home Center 3 központot.
Közzétette TechnoCon - 16/1/2020
Akik a parancsokat végrehajtják - Beavatkozók (Aktorok)
Sorozatunk 3. részében a beavatkozókról, az úgynevezett aktorokról (digitálisan vezérelt beavatkozó elem) lesz szó, melyek okos otthonunk részeként a központi egység által küldött utasításoknak a végrehajtásáért felel.
Közzétette TechnoCon - 3/11/2019
CIKKEK - BLOG
Vissza a tartalomhoz