TechnoBlog - TechnoCon Okos Otthonok

TechnoCon
Okos Otthonok
Innovatív megoldások szakértőktől
Tartalomhoz ugrás

Okos technológiánk térhódítása vállalati szinten

TechnoCon Okos Otthonok

Minap egy hivatal keresett meg azzal, hogy néhány szerverszobájának a környezeti változóit – hőmérséklet, páratartalom, nedvesség, feszültségváltozás, behatolás detektálás – kéne monitorozni, ahogy ők hívták egy IP alapú távfelügyeleti megoldást várnának. természetes, hogy az embernek és így a partnerünknek is az épület technológiai megoldások, különféle biztonságtechnikai rendszerek jutnak eszébe.

 
Mivel ezek elég összetettek, és ilyen részfeladatokra drágák is, jött az az ötlet, hogy tulajdonképpen az igényelt funkciókat az Okos otthon rendszereink is leképezik. Az elgondolást tett követte, és az ügyfelünk legnagyobb megelégedésére a FIBARO eszközeivel terveztük meg a távfelügyeleti rendszert.

 
Mivel a kiírás, csak a monitoringról szólt, így a javaslatunk is ennek tett eleget#, kiegészítve viszont egy döntést nagyban befolyásoló megjegyzéssel, amivel egyből szintet is léptünk az eredeti elképzelésekhez és a hagyományos biztonságtechnikai megoldásokhoz képest. A kulcs mondat pedig úgy hangzott: „ A rendszer igény szerint tovább bővíthető további monitorozási, vagy akár beavatkozási, automatizálási funkciókkal.

 
Az általunk tervezett rendszer funkciói szerverszobánként:
 
·         hőmérséklet érzékelés a helységben (redundáns módon)
 
·         páratartalom érzékelés a helységben (redundáns módon)
 
·         nedvesség, vízbetörés érzékelés adott ponton
 
·         nyitásérzékelés adott nyílászárón
 
·         áramszünet detektálás
 
·         áramingadozás detektálás
 
·         Távoli újraindítás (opcionális)
 
 
A rendszerelemek kiválasztásánál igyekeztünk odafigyelni arra, hogy minden rendszerelem fix megtáplálású legyen, elkerülendő az elemek lemerülésének lehetőségét, és annak cseréjével járó plusz munkát. Ezért olyan szenzorokat választottunk, amely nem csak elemmel működnek, hanem USB porton is képes áramot kapni.

 
Mivel a szerverszobák fizikailag is távol vannak egymástól, így minden egyes helyiségbe külön FIBARO központi egységet terveztünk, ami ki tudja maximálisan szolgálni a jövőbeni fejlesztéseket.

 
A vezeték nélküli, Z-Wave-es rádiókommunikáció segítségével a FIBARO központi vezérlő egység összegyűjti a fenti adatokat, mért értékeket, és mobil eszközre push üzenetben/e-mailben (igény szerint) figyelmeztető üzenetet küld, amennyiben a mért értékek nem felelnek meg az elvárásoknak, azaz a megengedett határértékeken kívül esnek.

 
Mivel a központi egység távolról is elérhető, így folyamatos monitorozási lehetőséget biztosít a rendszer elemeire.RÓLUNK

A TechnoCon a Conmedia Kft. technológia üzletága. Fő tevékenységünk Okos Otthonok tervezése, kivitelezése., valamint IT szolgáltatások nyújtása.
Csapatunk szakképzett kollégái  gyenge.- és erősáramú, továbbá Informatikai végzettséggel rendelkeznek.
ELÉRHETŐSÉGEK

H-8000 Székesfehérvár,
Honvéd u. 1. 2/212 (SZÉPHŐ Irodaház)
E-mail: info@technocon.hu
Telefon:
+36 70 319 3625; +36 30 915 6567
TechnoCon
AZ INNOVATÍV TECHNOLÓGIÁK SZAKÉRTŐJE
Copyright © 2019 Conmedia Kft.
FIBARO bemutatja: Home Center3
A FIBARO a 2020 CES kiállításon Las Vegasban bemutatta a legfejlettebb okosotthon gateway eszközt a Home Center 3 központot.
Közzétette TechnoCon - 16/1/2020
Akik a parancsokat végrehajtják - Beavatkozók (Aktorok)
Sorozatunk 3. részében a beavatkozókról, az úgynevezett aktorokról (digitálisan vezérelt beavatkozó elem) lesz szó, melyek okos otthonunk részeként a központi egység által küldött utasításoknak a végrehajtásáért felel.
Közzétette TechnoCon - 3/11/2019
CIKKEK - BLOG
Vissza a tartalomhoz