TechnoBlog - TechnoCon Okos Otthonok

TechnoCon
Okos Otthonok
Innovatív megoldások szakértőktől
Tartalomhoz ugrás

Okoskodás az Okos Otthonról, avagy bevezető gondolatok

TechnoCon Okos Otthonok
Közzétette itt okos otthon ·

Először is köszöntelek Kedves Olvasó a TechnoCon oldalán, és annak első blog bejegyzésében.

A TechnoCon a Conmedia Kft. technológia üzletága, és mint ilyen, lelkes híve az innovatív megoldásoknak. Ezért is került nálunk fókuszba az intelligens otthonok témaköre. De miért pont most, és mit is értünk Mi Okos Otthon alatt? Utóbbit főleg szerencsés már a legelején tisztázni, mert a tapasztalatunk szerint e fogalmat sokan, sokféleképpen értelmezik.

A SMART (okos) technológia napjainkban gyakorta kimerül az okos telefonban, és az okos tévében. Erre asszociálva, sokaknak a SMART HOME hallatán az ugrik be, hogy valamilyen okos eszközön valamit csinálunk az otthonunkkal. Például távolról lekapcsoljuk a fűtést, vagy a telefonon megnézzük a kamerarendszerünk felvételeit. De, ha belegondolunk, már akkor is okosítjuk lakásunkat, ha programozható termosztátot, vagy mozgásérzékelős lámpákat szerelünk fel. Ha ez ilyen egyszerű lenne, kár lenne energiát fektetni  ebbe a weboldalba, mert ugyebár nem mi találtuk fel a spanyol viaszt.

Ebből kiderül, hogy a Mi olvasatunkba valami teljesen mást jelent az intelligens otthon. Egy olyan robbanás előtt álló iparágat, ami alapjaiban változtatja majd meg viszonyunkat lakóhelyünkhöz. Ezzel a másik kérdésre is megadtuk a választ, hogy miért pont most…, de erről majd máskor.

Egy valódi Okos Otthon együtt él velünk. Érez és érzékel, majd cselekszik, úgy, hogy az nekünk a legkényelmesebb, és leggazdaságosabb legyen. Alkalmazkodik szokásainkhoz, stílusunkhoz. Tulajdonképpen elmondhatjuk, hogy csak a képzelet szabhat határt az automatizmusoknak.

Weboldalunk célja, hogy Önhöz is közelebb hozzuk az Okos Otthonokban rejlő kimeríthetetlen lehetőségeket, a jövőt. Írásainkkal segítünk majd tájékozódni, és a felmerülő kérdésekre válaszolni.
 
Kellemes böngészést!RÓLUNK

A TechnoCon a Conmedia Kft. technológia üzletága. Fő tevékenységünk Okos Otthonok tervezése, kivitelezése., valamint IT szolgáltatások nyújtása.
Csapatunk szakképzett kollégái  gyenge.- és erősáramú, továbbá Informatikai végzettséggel rendelkeznek.
ELÉRHETŐSÉGEK

H-8000 Székesfehérvár,
Honvéd u. 1. 2/212 (SZÉPHŐ Irodaház)
E-mail: info@technocon.hu
Telefon:
+36 70 319 3625; +36 30 915 6567
TechnoCon
AZ INNOVATÍV TECHNOLÓGIÁK SZAKÉRTŐJE
Copyright © 2019 Conmedia Kft.
FIBARO bemutatja: Home Center3
A FIBARO a 2020 CES kiállításon Las Vegasban bemutatta a legfejlettebb okosotthon gateway eszközt a Home Center 3 központot.
Közzétette TechnoCon - 16/1/2020
Akik a parancsokat végrehajtják - Beavatkozók (Aktorok)
Sorozatunk 3. részében a beavatkozókról, az úgynevezett aktorokról (digitálisan vezérelt beavatkozó elem) lesz szó, melyek okos otthonunk részeként a központi egység által küldött utasításoknak a végrehajtásáért felel.
Közzétette TechnoCon - 3/11/2019
CIKKEK - BLOG
Vissza a tartalomhoz